ΘΕΚΛΑ.jpg

Μια ιστορία της Μαρίας Παπαγιάννη για την μαγεία της ανάγνωσης

 

Tην λένε Θέκλα και τριγυρνά στην πόλη με ένα καρότσι–κιβωτό που τα χωράει όλα: πουλιά, καράβια, ταξίδια, δρόμους, πολιτείες, πειρατές, πολεμιστές,… Αν τύχει και την συναντήσεις, τα πάντα είναι δυνατόν να συμβούν – το χρυσόψαρο που χρειάστηκε να αφήσεις στην μακρινή πατρίδα σου μπορεί να βγάλει φτερά και να πετάξει ψηλά σαν χελιδόνι.

Μια τρυφερή ιστορία της Μαρίας Παπαγιάννη για τη δύναμη των βιβλίων και την μαγεία της ανάγνωσης, εικονογραφημένη εξαιρετικά από την Κιάρα Φεντέλε. Απευθύνεται στα παιδιά των πρώτων τάξεων του Δημοτικού που ξεκινούν την αυτόνομη αναγνωστική τους πορεία. Απευθύνεται όμως και σε όλους εμάς που ξέρουμε ότι χωρίς το πολύτιμο καρότσι-κιβωτό τα χρυσόψαρα θα μείνουν για πάντα μόνα τους, φοβισμένα, μέσα στη γυάλα. Μας υπενθυμίζει πόσο πολλά είναι τα παιδιά που στερούνται την χαρά της ανάγνωσης και πόσο πολλά έχουμε να κάνουμε για να τα διευκολύνουμε να βρουν το δρόμο τους προς το βιβλίο.

Η Μαρία Παπαγιάννη,  εξαιρετικά γενναιόδωρη όπως η Θέκλα της, έκανε μια κίνηση που μας συγκίνησε αφάνταστα: παραχώρησε τα πνευματικά δικαιώματα του βιβλίου της στο ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΜΕΓΑΛΩΝΩ. Αγαπημένη μας Μαρία, σε ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη σου. Η προσφορά σου μάς είναι πολύτιμη για χίλιους λόγους. Να ξέρεις ότι θα την αξιοποιήσουμε για να φέρουμε περισσότερα όμορφα βιβλία στους πολλούς μικρούς Χασίμ που τα στερούνται.

Το βιβλίο «Η κιβωτός της Θέκλας» κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη.

 

Βιβλιοπαρουσίαση από τις Σοφία Γαρουφάλη, Ελένη Γριμανέλη και Κωνσταντίνα-Μαρία Νίκα, φοιτήτριες του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του ΕΚΠΑ. (Blog της Λέσχης Ανάγνωσης – Φιλαναγνωσίας, 18/12/2020)