ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διάβασέ μου δυνατά! Η σημασία και τα πολλαπλά οφέλη της μεγαλόφωνης ανάγνωσης (Αθήνα, 21/2/2020)

 

Συζήτηση για την σημασία της μεγαλόφωνης ανάγνωσης στην ανάπτυξη των παιδιών και στην ενίσχυση των δεσμών τους με τους ανθρώπους που τα μεγαλώνουν, με εισηγήτριες την παιδίατρο Μαρία Μπούρη και τις εκπαιδευτικούς Άλκηστη Χρονάκη και Σίσσυ Τσιφλίδου και με συντονίστρια την δημοσιογράφο Ζωή Κοσκινίδου.   Η εκδήλωση απευθυνόταν σε γονείς, παιδαγωγούς και εκπαιδευτικούς, έγινε στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας και οργανώθηκε σε συνεργασία με το ηλεκτρονικό περιοδικό για το παιδικό βιβλίο «Κόκκινη Αλεπού». Πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εκστρατείας για την ενθάρρυνση της ανάγνωσης «Διαβάζω δυνατά!» που δημιούργησε το περιοδικό «Κόκκινη Αλεπού».

Το παιδί μας και το βιβλίο (Αθήνα, Μάρτιος – Απρίλιος 2019)

Κύκλος τεσσάρων συναντήσεων με ομιλίες για γονείς που πραγματοποιήθηκαν στο παιδικό βιβλιοπωλείο «Ο γάτος Μαουρίτσιο»

  • "Το παιδί αναγνώστης με όχημα την βιβλιοθήκη" (Αγγελική Αθανασοπούλου & Μαρία Παπαευθυμίου, 15/3/2019)

  • "Παιδικό εικονογραφημένο βιβλίο: ένας διάλογος πέρα από τα όρια της γλώσσας" (Σίσσυ Τσιφλίδου, 22/3/2019)

  • "Με τα μάτια της δασκάλας στην σχολική τάξη" (Αθηνά Γκότση & Μαρία Ρηγάτου, 12/4/2019)

  • "Επιλέγοντας βιβλία για παιδιά" (Άλκηστη Χρονάκη & Σίσσυ Τσιφλίδου, 19/4/2019).

Διαβάζοντας βιβλία στα μικρά παιδιά: τα πολλαπλά οφέλη μιας υπέροχης δραστηριότητας. (Έδεσσα, 1/3/2019)

 

Συζήτηση για τα οφέλη της ανάγνωσης στα μικρά παιδιά, με εισηγητές τον συγγραφέα και εκπαιδευτικό Θοδωρή Παπαϊωάννου, την επισκέπτρια υγείας Κατερίνα Τσουγένη και την Πρόεδρο του «Διαβάζοντας Μεγαλώνω» Άβα Χαλκιαδάκη. Η εκδήλωση οργανώθηκε από κοινού με την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Έδεσσας και το Τμήμα Επισκεπτριών Υγείας της Νοσοκομειακής Μονάδας Έδεσσας. Απευθυνόταν σε γονείς, παιδαγωγούς και εκπαιδευτικούς και πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της βιβλιοθήκης.

Βιβλία και παιδιά: η δυναμική μιας σχέσης (Θεσσαλονίκη, 5/12/2014)

Ημερίδα με εισηγητές τον Καθηγητή Παιδοψυχιατρικής Α.Π.Θ. Γρηγόρη Αμπατζόγλου, τον προϊστάμενο των περιφερειακών βιβλιοθηκών Δήμου Θεσσαλονίκης Φώτη Αποστολόπουλο, την Επίκουρη Καθηγήτρια Συγκριτικής Παιδικής Λογοτεχνίας Α.Π.Θ. Σοφία Γαβριηλίδου, την παιδίατρο Μαρία Μπούρη, την κοινωνική ανθρωπολόγο Αίγλη Μπρούσκου, τον βιβλιοθηκονόμο Σπύρο Πιέρρο, την παιδίατρο Στέλλα Τσίτουρα και την κλινική ψυχολόγο Χριστίνα Χατζηδημητρίου. Οργανώθηκε με τη συνεργασία του Τμήματος  Περιφερειακών Βιβλιοθηκών του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Επιστημονικού Συλλόγου Μέριμνας Παιδιού και Εφήβου. Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης και τις εργασίες της παρακολούθησαν 200 περίπου άτομα.

Βιβλία και μικρά παιδιά: η δυναμική μιας σχέσης (Αθήνα, 22/3/2014)

Ημερίδα με εισηγητές τον Καθηγητή Παιδοψυχιατρικής Α.Π.Θ. Γρηγόρη Αμπατζόγλου, την παιδίατρο Μαρία Μπούρη, τον Επίκουρο Καθηγητή Τ.Ε.Ε.Α.Π.Η. Πανεπιστημίου Πατρών Δημήτρη Πολίτη, την Επίκουρη Καθηγήτρια Παιδιατρικής Ε.Κ.Π.Α. Αλεξάνδρα Σολδάτου και την κλινική ψυχολόγο Χριστίνα Χατζηδημητρίου. Η ημερίδα οργανώθηκε από κοινού με το Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών και τον Επιστημονικό Σύλλογο Μέριμνας Παιδιού και Εφήβου. Πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και τις εργασίες της παρακολούθησαν περισσότερα από 500 άτομα.