top of page
  • Διαβάζοντας Μεγαλώνω

Καινοτομία, εργαλεία και υπηρεσίες βιβλιοθηκών: η πρόκληση COVID-19.

Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον webcast για τους επαγγελματίες των βιβλιοθηκών με θέμα «Καινοτομία, εργαλεία και υπηρεσίες βιβλιοθηκών: η πρόκληση COVID-19» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Απριλίου 2021, στις 18.00. Η εκδήλωση οργανώνεται από την Οργανωτική Επιτροπή Ενίσχυσης Βιβλιοθηκών (ΟΕΕΒ), στην οποία συμμετέχει από το 2017 και το ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΜΕΓΑΛΩΝΩ.

.


Στο πλαίσιο του webcast θα παρουσιαστούν πρωτοβουλίες που αποδείχθηκαν αποτελεσματικές κατά την διάρκεια της πανδημίας και θα αναδειχθούν ενδιαφέρουσες πρακτικές και υπηρεσίες, οι οποίες θα μπορούσαν να παραμείνουν σε εφαρμογή και μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.


Στην εκδήλωση συμμετέχουν με ομιλίες η Ανθή Κατσιρίκου (Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης και Προϊσταμένη της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Πειραιώς), καθώς και τέσσερις Πρόεδροι της IFLA (International Federation of Library Associations and Institutions): η Christine Mackenzie (IFLA President 2019 – 2021), η Barbara Lison (IFLA President elect 2019-2021), η Gloria Pérez-Salmerón (IFLA President 2017-2019), και η Donna Wills Scheeder (IFLA President 2015 -2017). Την εκδήλωση θα παρουσιάσει και θα συντονίσει η Τόνια Αράχωβα (IFLA Treasurer).


Το Ίδρυμα Ευγενίδου, ως μέλος της OEEB, έχει αναλάβει τη φιλοξενία και την τεχνική υποστήριξη του webcast. Οι ομιλίες και οι ερωτήσεις θα γίνουν στην αγγλική γλώσσα.


Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Για προεγγραφή πατήστε


Μπορείτε να παρακολουθήσετε το webcast ζωντανά στο κανάλι του Ιδρύματος Ευγενίδου στο YouTube https://youtu.be/ofdeUHGQKUE, με δυνατότητα ταυτόχρονης υποβολής ερωτήσεων.


Υπάρχει δυνατότητα χορήγησης βεβαίωσης συμμετοχής με αίτημα στο lib@eef.edu.gr.


Tο webcast θα πραγματοποιηθεί σε δύο μέρη. Λεπτομέρειες για το δεύτερο μέρος θα ανακοινωθούν σύντομα.

70 views0 comments
bottom of page